Снимка Pexels Европейската комисия одобри нов договор с фармацевтично дружество -

...
Снимка Pexels Европейската комисия одобри нов договор с фармацевтично дружество -
Коментари Харесай

ЕК одобри нова ваксина срещу Covid-19

Снимка Pexels 

Европейската комисия утвърди нов контракт с фармацевтично сдружение - европейското биотехнологично сдружение Valneva - за да закупи в бъдеще неговата възможна ваксина против COVID-19, се споделя в известие на Европейска комисия.

Valneva създава ваксина с инактивиран вирус, направена от живия вирус посредством химическо инактивиране. Това е обичайната технология за произвеждане на ваксини, която се употребява от 60-70 години, с открити способи и висока степен на сигурност. Тази технология се употребява при множеството противогрипни ваксини и при доста от имунизациите, поставяни в детска възраст, написа money.bg.

Понастоящем това е единствената възможна инактивирана ваксина против COVID-19 в развой на клинични изпитвания в Европа.

В контракта на Европейска комисия с Valneva се планува опцията, всички страни - членки на Европейски Съюз, да купят общо съвсем 27 милиона дози през 2022 година Включена е и опция имунизацията да бъде приспособявана към нови вирусни варианти. Държавите от Европейски Съюз ще може да създадат спомагателна поръчка за до 33 милиона ваксини през 2023 година

Европейската комисията, с поддръжката на страните - членки на Европейски Съюз, взе решение да поддържа тази ваксина въз основа на солидна научна оценка, вземайки поради употребяваната технология, опита на сдружението в създаването на ваксини и индустриалния му потенциал, се споделя още в известието на Европейска комисия.

Договорът с Valneva е осмият по ред, от към този момент необятният набор от обезпечени ваксини за произвеждане в Европа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР